تبلیغات
تنگه لیتون

تفرجگاه زیبا و بکر تنگه لیتون در منطقه دلی آجم از توابع بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه با خوانی اززیبایی های خدادادی چون بهشتی دلستان از چشم گردشگران پنهان مانده است.

لیتون دارای ویژگی طبیعی منحصربفردی است که نه تنها برای گردشگران داخلی بلکه ظرفیت پذیرش تورهای خارجی را به لحاظ ویژه گی های منحصربفردی طبیعی این منطقه داراست.

وجود غارهای تاریخی تا آبشارهای مفرح جایی که لطافت مینیاتوری آسمان رشک چشم هر تازه واردی می شود، بر زیبایی واهمیت گردشگریی این منطقه افزوده است.

بیکاری، فقر و محرومیت در استان کهگیلویه وبویراحمد در حالی است که وجود 280 گردشگاه طبیعی مفرح در کنار دیگر آثار تاریخی نظیر تنگه سیاحتی لیتون می تواند به رونق اقتصاد گردشگری مغفول مانده این استان کمک کند.

آنچه سیاحتگاه لیتون را مهجور قرار داده راه خاکی و کوهستانی این تنگه زیباست که با شهر دیشموک 70 کیلومترفاصله دارد واین راه خاکی بازدید از این منطقه زیبا را برای گردشگران مشکل کرده است.

در گذشته به همت مسوولان این مسیر سخت گذر برای عشایر کوچ رو تا حدودی بهسازی می شد ولی با توجه به سردسیری و کوهستانی بودن این جاده با اولین بارش، عبور و مرور برای مردم منطقه دلی کما و آجم قطع می شود.

منطقه ای که آب سرد، زلال و همیشه جاری اش خوان گسترده ای را برای اهالی محروم منطقه آجم گسترانیده است.

وجود چند هکتار باغ ، استخرهای پرورش ماهی، شالیزارهای برنج و پرورش زنبور عسل در پایین دست تنگه لیتون ازسوی اهالی منطقه دلی آجم گواه بر وجود ظرفیت اقتصادی ودرعین حال زیبایی های خارق العاده این منطقه بکر است.

آبشاری که تنها بخاطر پونه کوهی خوش عطرش افراد زیادی را با همه سختی هایش در خود ساکن می بیند، بر اهمیت ساحت به این منطقه افزوده است.

بسیاری از اهالی منطقه گرمسیری شهرستان کهگیلویه هر ساله با شروع فصل تابستان و رشد این گیاه خوشبو مسیر سخت گذر و خاکی دلی کما و آجم را به جان می خرند و راهی این دیار همیشه خروشان می شوند.

دلی آجم با وجود بیش از 45 خانوار از امکانات اولیه ماننده راه ارتباطی مناسب، برق و آب لوله کشی نیز بی بهره مانده است.

دل کندن از این منطقه خوش آب وهوا برای اهالی منطقه دلی آجم با وجود مشکلات دراین منطقه کار سختی است که شکوفایی پتانسیل های طبیعی این منطقه و رونق گردشگری این تفرجگاه احداث راه ارتباطی و توسعه خدمات رفاهی برای مردم این منطقه را دوچندان کرده است.

رودخانه پرآب آجم از این تنگه زیبا سرچشمه می گیرد و در تمام فصول سال آب این تنگه زیبا جاری است.

با توجه به آب شیرین و همیشه جاری تنگ لیتون در پایین دست این آبشار بیش از 50 هکتار باغ مرکبات، 100 هکتار مزارع برنج ویک واحد پرورش ماهی از سوی اهالی این منطقه ایجاد شده است.

با توجه به کوهستانی بودن این منطقه با اولین بارش ارتباط این منطقه زیبا با بخش قطع می شود که باتوجهبه اهمیت اقتصادی وگردشگری این مسیر توجه مسوولان در ساخت این جاده یک ضرورت است.

بخش دیشموک با 24 هزار نفر جمعیت، 75 روستا و 28 دهیاری یکی از بخشهای محروم کهگیلویه و بویراحمد است.

مناطق گردشگری زیادی در این استان است که تاکنون با توجه به کمبود اعتبار شناسایی نشده اند.

کهگیلویه وبویراحمد با داشتن 280 تفرجگاه طبیعی، وجود 300 بقعه متبرکه و 750 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و مواهب طبیعی چشم نواز مقصد خوبی برای مسافران است.

تنگه لیتون در 165 کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه قرار دارد.

 

مطالب مرتبط با تنگه لیتون

برچسب ها

  • تنگه لیتون
  • تنگه لیتون در کهگیلویه
  • تنگه لیتون کهگیلویه
  • تنگه لیتون در دیشموک

مطالب مرتبط

شبکه های اجتماعی: