تبلیغات تبلیغات
جنگلهای دز

شهر دزفول میزبان تنوع های طبیعی مختلفی است. در جنوب این شهرستان جنگل های زیبای دز با غنای زیست محیطی بساری واقع شده اند . منطقه حفاظت شده دز شامل پناهگاه و منطقه حفاظت شده دز مي باشد . ارتفاع منطقه دز متغير و بين 40تا80 متر از سطح دريا می باشد و در دو سوي رودخانه دز به صورت دو نوار سبزرنگ قرار دارد.

پوشش غالب منطقه را درختان پده تشكيل مي دهند كه به دليل قدرت رويش دوگانه و سريع الرشد بودن هم داراي ارزش اقتصادي و هم از نظر زيستي گونه اي مناسب است. از ساير درختان و درختچه هاي اين منطقه مي توان به سريم، گز، تمشك، كهور و … اشاره كرد.از آبزيان اين منطقه مي توان از ماهي هاي صبور، شلج، شيربت، شبوط، سرخه،حمري و … نام برد. این منطقه زیستگاه جانوران مختلفی از جمله مارها، سوسمارها، لاكپشتها ، مارها (غير سمي و سمی) و پرندگان مهاجر و بومي است. مساحت كل منطقه 15873 هكتار مي باشد كه 5240هكتار از آن كه از تركيب جنگلي انبوهي برخوردار است، پناهگاه حيات وحش و 10633هكتار ديگر آن به عنوان منطقه حفاظت شده در نظر گرفته شده است. این منطقه زیستگاه اصلی گوزن زرد ایرانی است.

بخشی از جنگل های دز به بیشه عباس آباد مشهور است . بیشه عباس آباد در 10 کیلومتری جنوب غربی دزفول واقع شده و در راستای حرکت رودخانه دز، به سمت جنوب شرق ، امتداد پیدا می کند. در اطراف این بیشه روستاهای متعددی وجود دارد و نام این بیشه از یکی از این روستا ها با نام عباس آباد گرفته شده است. گیاهان این خطه معمولاً به صورت بوته و درختچه است و بیشترین گونه گیاهی این بیشه را تیره های مختلفی از درخت بید تشکیل می دهد ولی گونه های دیگری چون خرزهره ، تمشک وحشی ، گز و … تشکیل داده اند. در ضمن نوعی نی که از آن قلم نی معروف دزفولی ساخته می شود در این منطقه به صورت خودرو روییده می شود. این بیشه درختان انبوهی دارد و برگ درختان در فصول سرد سال برخلاف سایر نقاط دزفول که همیشه سبز هستند، رنگی پاییزی به خود می گیرند.

مطالب مرتبط با جنگلهای دز

برچسب ها

  • دز
  • جنگلهای دز
  • جنگلهای دز خوزستان
  • جنگلهای دز در خوزستان

مطالب مرتبط

شبکه های اجتماعی: