تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
موزه ملی ورزش

موزه‌ی ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک، یکی از موزه‌های جدید تهران است که زیر نظر کمیته‌ی ملی المپیک، در اردیبهشت‌ سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را آغاز کرد.

برای آشنایی با تاریخ ورزش، قهرمانان و مدال‌آوران ورزش کشور می‌توان سراغ موزه‌ی ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک را در شهر تهران گرفت. مکانی که روایتگر قهرمانی‌ها، پیروزی‌ها، شکست‌ها و اتفاق‌های مهم در عرصه‌ی ورزش است.

بنابراین، اگر مربی یک رشته‌ی ورزشی، ورزشکار و دوستدار ورزش هستید یا به هر نحوی با این زمینه ارتباط دارید، پیشنهاد می‌کنیم از موزه‌ی ورزش دیدن کنید و برای گشت‌وگذار در این موزه با ما همراه شوید.

ورزش كند تن را قوی، روح و خرد را مستوی / مر نفس‌ها را معنوی، مر فکرها را منتخب

«ملک الشعرای بهار»

 

معرفی موزه

 

ساخت و افتتاح موزه‌ی ورزش، اتفاق مهمی در تاریخ ورزشی کشور به حساب می‌آید. این موزه می‌تواند مکانی برای آشنایی نسل جوان و به‌خصوص ورزشکاران با تاریخچه و سیر ورزش ایران و جهان باشد و در آن‌ها انگیزه‌ و شور بیشتری برای کسب قهرمانی در عرصه‌های مختلف ورزشی ایجاد کند. مردم نیز با بازدید از این مکان، با پهلوانان و قهرمانانی آشنا می‌شوند که پرچم ایران را در میدان‌های مهم به اهتزاز درآورده‌اند و به این ترتیب، یاد و نام این دلاوران برای همیشه در خاطره‌ها باقی خواهد ماند.

فاز اول موزه‌ی ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک، در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ در محل ساختمان جدید کمیته‌ی ملی المپیک کشور افتتاح شد. این موزه در سه طبقه، به معرفی تاریخ ورزش ایران، جهان، المپیک و پارالمپیک، معرفی قهرمانان و پیشکوتان ورزشی، نمایش مدال‌ها، جام‌ها و مشعل‌ها، نمایش رشته‌های ورزشی تابستانی و زمستانی، ابزار، وسایل و لباس‌های ورزشی و... می‌پردازد.

 

طبقه همکف: گالری

 

در بدو ورود به موزه‌ی ملی ورزش و در طبقه‌ی همکف، پرچم‌های رنگی آویزان شده از سقف، نظر شما را جلب خواهد کرد که نماد مهم‌ترین رقابت ورزشی دنیا، یعنی المپیک هستند. در واقع، تمامی ورزشکاران جهان آرزوی حضور در این رقابت، کسب مدال و افتخارآفرینی برای خود و کشورشان را دارند.

طبقه همکف موزه‌، برای برپایی گالری‌ها و نمایشگاه‌های موقت با موضوع‌های مرتبط ورزشی، در نظر گرفته شده است. در راهروی طبقه‌ها نیز می‌توانید تصاویری از ورزشکاران، قهرمانان و مدال‌آوران ادوار مختلف کشور را در رشته‌های گوناگون ورزشی ببینید.

 

طبقه‌ اول: المپیک

 

طبقه‌ی اول موزه‌ی ورزش، به بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد ورزشی جهان یعنی المپیک اختصاص دارد. تالارهای مختلف این بخش، اطلاعات خوبی در ارتباط با این رقابت مهم ورزشی را در اختیارتان قرار می‌دهند و شما را با تاریخچه‌ و قهرمانان این میدان بزرگ ورزشی آشنا می‌کنند.

تفاوت المپیک باستان و المپیک نوین، فلسفه المپیک نوین، معرفی تاریخ المپیک و پارالمپیک ایران و جهان، اولین حضور ورزشکاران ایرانی در المپیک سال ۱۹۴۸ میلادی، معرفی اهداف، آرمان‌ها، نمادهای المپیک و گاه‌شماری بازی‌های المپیک، پارالمپیک، آسیایی و جوانان، معرفی ورزش‌های المپیک و پارالمپیک تابستانی و زمستانی، از موضوع‌هایی هستند که در تالارهای این طبقه به ‌آن پرداخته شده است.

 

طبقه‌ دوم: ورزش ایران

 

 

طبقه‌‌ی دوم موزه، به ورزش ایران اختصاص دارد. در این بخش، بازدیدکنندگان می‌توانند با پیشینه‌ی ورزش ایران، تاریخچه‌ی نهادینه‌شدن تربیت‌بدنی و ورزش، سابقه پهلوانی، جوانمردی و فتوت، ورزش‌های ملی مانند زورخانه، چوگان، کشتی و پاتوق پیش‌کسوتان و قهرمانان آشنا شوند. علاوه بر این، تاریخ شفاهی ورزش ایران و رسانه در ورزش، مدال‌ها، کاپ و افتخارهای قهرمانی ورزشکاران نیز در معرض نمایش گذاشته شده‌اند.

تندیس‌هایی از قهرمانان نامی و معروف ایران در میدان‌های بزرگ ورزشی؛ از جمله رسول خادم، مرحوم قایق‌ران، بهداد سلیمی، کیانوش رستمی، محمد نصیری و مرحوم مهر آیین، ۳۰ ویترین شامل نشان‌ها، جام‌ها، آثار و یادبودها و موفقیت‌های زنان ورزشکار، به‌ویژه در بازی‌های اسلامی زنان، در این طبقه قرار دارند.

 

گنجینه‌ موزه ورزش

 

 

گنجینه‌ی با ارزش موزه ورزش شامل مجموعه‌ای از افتخارآفرینی قهرمانان کشور می‌شود که با اهدای مدال‌ها، جام‌ها، جوایز و افتخارهای خود، آن‌ها را زینت‌بخش ویترین‌های موزه‌ی ورزش کرده‌اند. در این موزه، مدال مسابقه‌های جهانی ۲۰۱۱ پاریس بهداد سلیمی، کاپ طلای جهانی آرش میراسماعیلی، تنها مدال طلای انفرادی شمشیربازی قهرمانی آسیا در سال ۱۹۹۹ متعلق به پیمان فخری، کاپ قهرمانی جهان رشته‌ی تکواندو در سال ۲۰۱۵ میلادی، مدال بوکس حرفه‌ای احسان روزبهانی و کتاب تاریخچه بوکس ایران به چشم می‌خورد.

علاوه بر این، دو مدال از نمایندگان ورزش‌های زمستانی کشورمان، مدال نقره‌ی بازی‌های آسیایی زمستانی ۲۰۱۱ سید ستار صید، مدال برنز رقابت‌های بین‌المللی اسکی صحرانوردی سمانه بیرامی باهر، وسایل نخستین صعود به قله اورست، ابزار و وسایل سایر رشته‌های ورزشی و افتخارهای باارزش دیگر نیز در معرض نمایش قرار گرفته‌اند.

 

اهدای افتخارها

ورزشکاران و پیش‌کسوتان ورزش کشور می‌توانند وسایل، جوایز، مدال‌ها، جام‌ها و سایر افتخارهای خود را به موزه‌ی ورزش اهدا کنند تا برای همیشه یاد و نام این قهرمانان کشور جاودان بماند و به این ترتیب، عموم مردم و علاقه‌مندان به ورزش می‌توانند از آن‌ها بازدید کنند.

  • ساعت بازدید: بازدید برای عموم از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ بعدازظهر
  • بهای بلیط: رایگان
  • نشانی: خیابان سئول، بالاتر از بزر‌گ‌راه نیایش، بالاتر از درب غربی مجموعه ورزشی انقلاب، روبه‌روی دوربرگردان

 

تن زنده والا به ورزندگی است / كه ورزندگی مايه زندگی است

به ورزش گرای و سرافراز باش / كه فرجام سستی سر افکندگی است

ز ورزش مياسای و كوشنده باش/ كه بنيان گيتی به كوشندگی است

نياكانت را ورزش آن مايه داد / كه شهنامه زايش به تابندگی است

«حکیم ابوالقاسم فردوسی»

 

 

مطالب مرتبط با موزه ملی ورزش

برچسب ها

  • موزه های تهران
  • تهرانگردی
  • موزه ملی ورزش
  • موزه ورزش
  • آدرس موزه ورزش
  • موزه ورزش در تهران

مطالب مرتبط

شبکه های اجتماعی: